2021-07-02 10:12:27• hírek • Közlemény

Nemzetközi üzleti fórumon vesznek részt

Az ukrajnai Makkosjánosiban megszervezett Bereg – Ugocha 2021 nemzetközi üzleti fórumon vesz részt pénteken Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Kovács Máté megyemenedszer, Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere és több megyei tanácsos is.

A hosszú járványidőszak korlátozásai utáni első ukrajnai látogatásán a Szatmár megyei küldöttség a két régió közös gazdasági fejlesztéseinek lehetőségeiről is egyeztet.

„Utoljára tavaly januárban látogattunk el Kárpátaljára, pontosabban Nagyszőlősre egy hasonló fórumra. Annak a találkozónak mintegy 10 közös, sikeres, az Európai Unió HuSkRoUa kiírásában meghírdetett nyertes pályázat lett az eredménye.” – nyilatkozta Pataki Csaba tanácselnök. Hozzátette: „Most az Európai Uniós alapok jövőbeli kiírásainak a tervezése folyik, ezért is nagyon fontos, hogy megismerjük egymás prioritásait, ismét tudjunk együtt pályázni és ezáltal közös, a helyi gazdaságokat élénkítő lépéseket tegyünk, elősegítve így az egész térség gazdasági felerősődését.”

2020. júliusi ukrajnai közigazgatási reform után létrehozott Bereg-Ugocsa járás egy újonnan létrejött régió, melyhez több mint 100 település és mintegy 210 000 lakos tartozik.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: